Video's

Dutch Clean Tech

Steeds meer professionele beleggers investeren in water. Waarom? Omdat zij heel goed begrijpen dat schoon water razendsnel schaars aan het worden is. Dat komt omdat overheden en bedrijven de afgelopen decennia ‘vergeten’ zijn om te investeren in waterzuiveringen. Die investeringen moeten nu alsnog gedaan worden.

De European Investment Bank schrijft “water crises: a vital investment opportunity”. Zij menen dat er 1000 miljard per jaar aan investeringskansen zijn. Sander Pielkenrood, ruim twintig jaar actief in de waterindustrie, zag dat er drie dingen nodig zijn: technologie, expertise en geld. Familiebedrijf Pielkenrood bouwt al sinds 1962 waterzuiveringen voor industriële klanten over de hele wereld. Met technologie en expertise zit het dus wel goed.

Sander zag een commerciële oplossing voor de financiering van waterprojecten. Beleggers willen namelijk best investeren, als er maar een goed rendement en zekerheden tegenover staan. Daarom richtte hij Dutch Clean Tech op, een uniek bedrijf dat technologie, expertise en financiering combineert. Die financiering trekken wij aan bij Nederlandse beleggers, die niet alleen een mooi rendement maken, maar ook nog eens miljoenen mensen aan schoon water helpen.

Wij investeren het geld van onze beleggers in waterzuiveringen. Onze inkomsten komen uit de verkoop van schoon water per kubieke meter. Dat gaat om vaste contracten voor lange termijn met overheden en de private sector. Inmiddels is Dutch Clean Tech de grootste Nederlandse private investeringsmaatschappij in waterprojecten.

Meer informatie kunt u vinden op dutchcleantech.nl