Video's

DGB Group

Het beursgenoteerde DGB Group is een prominente speler: het bedrijf beheert een portefeuille van meer dan 45 miljoen CO₂-emissierechten uit wereldwijde projecten die bijdragen aan emissiereductie, biodiversiteit en natuurherstel. Met meer dan 300 medewerkers buiten Nederland heeft DGB heeft een internationaal en doelgericht karakter, met een passie voor natuur, platteland, mens en dier.

De markt voor CO₂-emissierechten wordt beschouwd als een sector met groot potentieel, waarin een aanzienlijke groei wordt verwacht richting 2030. Deze groei wordt voornamelijk gestimuleerd door ondernemingen die ernaar streven hun netto CO₂-uitstoot te verminderen en door een stijgende vraag naar CO₂-emissierechten. Vooraanstaande analisten van gerenommeerde bedrijven zoals EY, McKinsey, BCG, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Wood Mackenzie en PwC, hebben hun verwachtingen en inzichten gedeeld. Hun schattingen van de marktwaarde in 2030 lopen uiteen van een voorzichtige $30 miljard tot een optimistische $100 miljard.

Met een sterk gespreide portefeuille van 19 projecten en een toenemende vraag naar hoogwaardige CO₂-emissierechten uit natuur, is DGB Group strategisch gepositioneerd voor groei. Deze projecten worden allemaal geverifieerd door onafhankelijke externe partijen, wat de betrouwbaarheid en transparantie ten goede komt.
Om verdere groei te financieren aan de vraag te blijven voldoen, geeft DGB een obligatie uit met een looptijd van 4 jaar en een rendement van 8%. Beleggers investeren hiermee in een gespreide portefeuille van projecten. Deelname is al mogelijk vanaf €100.000,--. Graag vertelt commercieel directeur Rob Jansen in de uitzending meer over de groei van de groep.

Meer informatie kunt u vinden op co2beleggen.nl