Video's

Molenaar Ecologische Houtindustrie

Beleggers mogen zich verheugen op de beursgang van Molenaar Ecologische Houtindustrie BV (MEH), die aandelen gaat uitgeven. De aandelen worden genoteerd bij Bondex. Het aantal aandelen dat wordt uitgegeven is gemaximaliseerd. Beleggers kunnen nu inschrijven op de aandelen, die zullen worden uitgegeven voor een koers van €10,--.

De fabriek van Molenaar is een begrip in het noorden van Nederland. Langs de A7 staat een fabriek die op succesvolle wijze duurzaamheid heeft omarmd en nu engineered eiken vloeren produceert. Dit is een groeiende markt die veel kansen biedt.

Het bedrijf heeft de groei op drie goede pijlers gebaseerd. Ten eerste wil Molenaar de export naar de Verenigde Staten en Engeland, die nu ongeveer 80% van de omzet uitmaakt, verder uitbouwen. Ten tweede wordt het eikenhout momenteel als gezaagde en gedroogde planken ingekocht, maar door grotere volumes rechtstreeks bij zagerijen in te kopen en zelf te drogen, kan dit veel goedkoper worden. Het is dat het drogen iets meer tijd vergt waardoor er in grotere batches moet worden ingekocht, wat extra investeringen vergt. De marge per vierkante meter stijgt enorm, wat natuurlijk goed nieuws is voor de aandeelhouders die nu inschrijven. Tot slot werkt Molenaar in razend tempo aan het uitbouwen van haar binnenlandse netwerk, onder de eigen merknaam Stedenvloeren Natuurlijk eiken, natuurlijk mooi. Met dit concept kunnen ze just in time leveren wat hoognodig is, omdat winkeliers in deze sector hun klanten soms maanden op hun vloeren moeten laten wachten. Het plan is om elke stad zijn eigen Stedenvloeren-dealer te geven, denk bijvoorbeeld aan Rotterdamse vloeren, Amsterdamse vloeren, Zwolse vloeren, Haagse vloeren, en hopelijk komt er ook een dealer bij u in de buurt! Inmiddels hebben ze al 20 à 25 dealers in Nederland, dus mensen die een vloer zoeken kunnen op de site van Stedenvloeren kijken naar de dichtstbijzijnde dealer.

Aandelen kopen is gereguleerd via Nxchange, die onder toezicht staat van de AFM en optreedt als intermediair in de zin van de Wet Giraal Effectenverkeer. Het team van Molenaar heeft een veelbelovende route uitgezet. U heeft nu de kans om (minimaal 500 aandelen) in te tekenen op Molenaar tegen een uitgifteprijs van €10 per aandeel en aandeelhouder te worden van Molenaar Ecologische Houtindustrie BV (MEH).

Meer informatie kunt u vinden op molenaarhoutindustrie.nl