Video's

Syp Wynia

De bekende journalist Syp Wynia neemt met Harry het laatste politieke nieuws door. De verkiezingscampagne is begonnen. "Met verrassende accenten: Sigrid Kaag begint niet over haar begrotingsbeleid, maar over de ‘polarisatie’ waarvan niemand weet wat het is en Mark Rutte zet Edith Schippers in en waarschuwt voor winst van GroenLinks en PvdA omdat dit tot lastenverzwaringen leidt .Rutte is trouwens hyperactief in het buitenland: Biden, Macron, Vlaanderen, Europese Top. Kan ook niet los worden gezien van de verkiezingen."
En dit weekend houden CDA, GroenLinks en PvdA hun congressen. Wynia: "GroenLinks en PvdA congresseren naast elkaar in Den Bosch en borrelen daarna samen. Of het wat wordt met het linkse huwelijk? Als ze zich herstellen gaat dat vooral ten koste van D66."
Ook vertelt hij over zijn nieuwe boek: 70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland. Daarin beschrijft hij de jaren twintig van de 21ste eeuw in een land dat zichzelf graag als het beste ter wereld ziet. Waar is dat land gebleven?

Syp Wynia publiceerde gedurende meer dan twee decennia over politiek en economie in Elsevier Weekblad. Sinds 2015 geeft Wynia ook een digitale nieuwsbrief uit, onder de naam Wynia’s Week.

Meer informatie kunt u vinden op wyniasweek.nl

Kijk voor meer informatie bij Voor u geselecteerd