Video's

VRB Adviesgroep

Pim van Rijswijk, directeur van VRB Adviesgroep, bespreekt de actualiteit voor ondernemers met Harry. In een vorig gesprek voorspelde Van Rijswijk dat het einde van de jaarrekening zoals wij deze kennen nabij is. Dit heeft alles te maken met de vraag van ondernemers naar actuele cijfers, in plaats van cijfers van een jaar terug. “De jaarrekening is alsof je in de achteruitkijkspiegel kijkt. Een kapitein in zwaar weer kijkt ook niet naar het scheepsjournaal van vorig jaar om zijn koers te bepalen. Hij kijkt in de stuurhut naar het instrumentarium met actuele data om te navigeren.”

De accountant 3.0: in vier stappen uw succes boeken
VRB Adviesgroep doet dit tegenwoordig dan ook helemaal anders. Van Rijswijk legt uit hoe de werkwijze van VRB ervoor zorgt dat ondernemers altijd actuele cijfers voorhanden hebben en ook weten hoe ze deze cijfers moeten duiden. “Ik heb de piramide op kop gezet, met helemaal onderin de klant. Het begint namelijk met het automatiseren bij de ondernemer, zodat deze digitaal kan werken.”
1.    Administratie inboeken
Het inboeken van de administratie gaat bij VRB Adviesgroep heel snel. “We hebben dit volledig geautomatiseerd en zorgen ervoor dat alle data direct verwerkt wordt, ongeacht het boekhoudsysteem dat de klant gebruikt.
2.    Belastingaangiften en jaarwerk verzorgen
In stap twee staat de productie door VRB Adviesgroep centraal. Dat zijn dus de belastingaangiften, de jaarrekening, maar ook tussentijdse cijfers en prognoses. “We leveren dit allemaal heel snel op, omdat we die gegevens door automatisering voorhanden hebben.”
3.    Informeren met dashboard
Van Rijswijk vergelijkt het dashboard van VRB met de stuurhut van het schip. Hier vindt de ondernemer alle informatie die hij nodig heeft. Denk hierbij aan actuele omzetcijfers, kosten, winst, liquiditeit en debiteuren.
4.    Adviseren en laten excelleren
Met de cijfers die de ondernemer in het dashboard vindt, kan de koers van de onderneming bepaald worden. De adviseurs van VRB Adviesgroep kijken samen met de ondernemer naar deze cijfers, om deze te duiden waar nodig. “Wij nemen de ondernemer mee en geven betekenis aan de cijfers in het dashboard.”

Wanneer overstappen van boekhouder of accountant?

Harry is benieuwd naar het beste moment in het jaar om over te stappen op een nieuwe boekhouder of account. Volgens van Rijswijk is het einde van het jaar het enige moment om over te stappen. “Vaak zien we dat de beginnende ondernemer zich aansluit bij de administratiekantoor op de hoek. De ondernemer groeit zelf door en krijgt andere behoeftes waar het administratiekantoor niet in kan voorzien.” Om het overstappen van boekhouder of accountant zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt VRB een overstapservice aan. “Wij werken met vaste tarieven en op basis van uw offerteaanvraag  kunnen wij heel goed een inschatting maken waar u behoefte aan heeft. Daar geven we dan een vaste prijs voor af.” Als ondernemer profiteert u vervolgens van alle voordelen van de accountant 3.0. Ook het aanpassen van uw rechtsvorm, zoals het omzetten van een eenmanszaak of het oprichten van een BV wordt door VRB Adviesgroep geregeld.

Meer informatie kunt u vinden op www.vrbadvies.nl