Willem Post

15-jan-2017

Geplaatst in Business en Politiek

Donald Trump wordt op 20 januari geïnaugureerd als 45ste president van de Verenigde staten. Amerika-deskundige Willem Post blikt kort achterom naar de erfenis van Obama. Uiteraard spreken Harry en hij vooral over wat de toekomst onder president Trump zal brengen voor Amerika en de wereld. “Obama omringde zich met top-intellectuelen, Trump met topgeneraals en topzakenlieden. Stuk voor stuk keiharde jongens. In de ongekend gepolariseerde wereldpolitiek vandaag draait het om keihard resultaten boeken. De wereld is anno 2017 geen Efteling.”

Willem Post is naast Amerika-deskundige ook historicus en publicist. Post studeerde Amerikaanse geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt Post ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen.

Willem Post scheef het reisboek ‘New York Specials’ over 75 bijzondere plekken in Manhattan, Queens en Brooklyn. Dit boek is te koop bij www.deboekenbal.nl

Meer informatie kunt u vinden op www.willempostvs.nl

Verder in deze uitzending