Willem Post

23-okt-2016

Geplaatst in Business en Politiek

Amerika-deskundige Willem Post is deze week teruggekomen uit Washington en vertelt bij Harry aan tafel over het ongekend hevige moddergevecht tussen Trump en Clinton. Nog maar drie weken geleden gingen Trump en Clinton gelijk op in de polls. De onthullingen over aanrandingen door Trump zetten hem fors op achterstand. Mocht hij nipt verliezen van Clinton, dan voorziet Willem Post chaos en geweldsuitbarstingen. “Daarom hoop ik op een grote zege van Clinton, waardoor ze ook een meerderheid zal krijgen in het Congres. De Republikeinse top zal dan publiekelijk spijt betuigen voor hun keuze voor Trump. Zo wordt hij definitief geïsoleerd en is het hele circus voorbij.”

Willem Post studeerde Amerikaanse geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt Post ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen.

Willem Post en Hans Veldman - ‘De Spiegel van Amerika - de nieuwe president te midden van boze burgers’
Het wonder van de Verenigde Staten is dat het één land is met burgers afkomstig immers uit de hele wereld. Aan het einde van de 20ste eeuw leek de Amerikaanse Droom voor steeds meer burgers in vervulling te gaan. Maar in 2017 treft de nieuwe president een land aan dat worstelt met zichzelf. Amerikakenners Willem Post en Hans Veldman tonen u de barsten in de Spiegel van Amerika. Het boek kunt u bestellen via De Boekenbal.

Meer informatie kunt u vinden op www.willempostvs.nl

Verder in deze uitzending